شیوه انتشار
آنلاین
زبان نشریه
فارسی و انگلیسی
نحوه دسترسی
آنلاین و آزاد
کشور محل انتشار
ایران
حوزه فعالیت تخصصی
مهندسی و تکنولوژی
شروع انتشار
1403
نوع داوری
Peer - Reviewd
ایمیل نشریه
info@etsjr.ir
ساخت فیلم های نانوکامپوزیت آنتی باکتریال مبتنی بر کایتوزان/ عصاره پوست انار برای بسته بندی موادغذایی
دوره 1، شماره 1، 1403، صفحات 75 - 81
نویسندگان : محبوبه محسنی صدیق* 1 ، ابوالفضل میرزاپورارمک 2 ، سارا دانشجو 3

1 1- دانشجوی کارشناس ارشد نانوبیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

2 استادیار نانوبیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

3 استادیار نانوبیوتکنولوژی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

چکیده :
تقاضا برای موادغذایی سالم و ایمن با حداقل افزودنی های خوراکی به سرعت درحال افزایش است. یکی از مشکلات اکثر دولت ها، موضوع زیست محیطی ناشی ازتجمع پلیمرهای پلاستیکی تخریب ناپذیر می باشد. بنابراین تلاشهای زیادی برای جایگزینی پلیمرهای تخریب پذیر در قالب پوشش یا فیلم انجام شده است. این فیلم ها با وجود حل مشکل زیست محیطی ناشی از پلاستیک ها، دارای عیوب عملکردی، فیزیکی و مکانیکی می باشند. به منظور تقویت و استحکام فیلم ها، از ترکیب دو یا چند پلیمر، عصاره گیاهی و نانوذرات استفاده می شود. درتحقیق پیش رو، خاصیت آنتی باکتریال عصاره پوست انار رابررسی می کنیم .تابتوانیم ازآن، در فیلم نانو کامپوزیت تخریب پذیرمبتنی بر کایتوزان/ پلی وینیل الکل/ نانو ذرات اکسیدروی برای افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات غذایی استفاده کنیم.
کلمات کلیدی :
کایتوزان, پلی وینیل الکل, نانو ذرات اکسیدروی, عصاره پوست انار, بسته بندی موادغذایی